In zijn bewogen loopbaan heeft Bram Ouwehand voor verschillende takken van KBM Groep gewerkt. Van nieuwbouw tot renovatie; het is allemaal voorbij gekomen. We vragen hem om terug te kijken op 35 jaar plezierig werken.

Is je baan in de loop van de jaren veranderd?

“Ik ben 35 jaar geleden begonnen op de leerlingbouwplaats, daarna ben ik in de nieuwbouw verder gegaan. En weer daarna ben ik begonnen bij Onderhoud en Renovatie. Nadat ik dat jaren heb gedaan ben ik de nazorg gaan doen en heb ik nog meegewerkt bij de materieeldienst. En nu werk ik alweer een tijdje bij Onderhoud en Renovatie.”

Wat maakt KBM Groep tot een fijne werkgever?

“Het belangrijkste is de werksfeer. Maar ook de onderlinge sfeer met collega’s en het leuke en afwisselende werk dragen hieraan bij. En dat KBM een echt familiebedrijf is, waar iedereen elkaar kent. Nog steeds wordt hier elke vrijdag een drankje en een hapje gedaan in de kantine.”

Wat zijn de hoogtepunten uit je werk?

“Echt een of twee hoogtepunten heb ik niet. Maar er zijn zoveel leuke en bijzondere dingen die ik heb meegemaakt. Als je er wel eens met een andere collega over praat, komen al die oudere herinneringen weer boven. Dat zijn dingen die je op het werk hebt meegemaakt, maar ook de uitjes die we gehad hebben met KBM waren altijd erg gezellig.”

Als ik niet bij KBM werkte, dan was ik ..?

“Dat weet ik eigenlijk niet. Misschien werkte ik dan wel bij een ander, soortgelijk bedrijf in de omgeving. Ik zou eigenlijk niet weten wat ik anders zou doen. Met collega’s heb je wel eens een praatje over wat je zou doen als je ander werk zou moeten zoeken. Dan antwoord ik altijd dat ik het echt niet weet. Ik heb ook een poosje meegelopen in de materieeldienst en daar zit ook veel administratie bij. Achter de computer zitten valt dan wel tegen, maar misschien ook omdat ik het niet gewend ben. Een kantoorbaantje? Ik weet niet of ik daar aan zou kunnen wennen.”